What Are You in Service To?

Be not in service to how many people appear,

to the numbers, or to normal measures of success.

Be in service to doing what you are called to do.

Arvis Joen Justi

Merle Damar

Meer dan twintig jaar begon ik bij Sodalis in het trainers- en coachvak. Ik voelde me er thuis maar miste nog de nodige verdieping. Ik had de onbedwingbare nieuwsgierigheid naar de wortel van lijden en geluk. Niet alleen filosofisch of spiritueel maar juist in het dagelijks leven. Ik wilde zelf ervaren wat de dynamiek van een team, van leiding geven (en nemen) was. Ik werkte met oneindig veel dankbaarheid voor commerciële en non-profit bedrijven. Ik mocht meekijken in de grootste boardrooms en de kleinste start-ups. Ik kon zien, ervaren, hoe mensen groeien, -en welke patronen ze er toe breng over hun grenzen te gaan. Ik zag wat het met mensen doet als ze niet op ‘hun’ plek zitten -en wat als ze dit juist wel doen. Ik zag hoe (zowel zakelijke als privé) relaties in cirkels draaien, hoe we elkaar aantrekken en afstoten als mens. Ik keek. Ik leerde. Ik groeide als mens en als coach.

 

Na dit rijpingsproces ben ik teruggekeerd naar mijn vak. Nu met een rugzak vol doorleefde ervaring.
Ik ben naast mijn eigen innerlijke ontwikkeling, waarin ik met name de oosterse Vedanta en non-duale georiënteerde filosofie als richtingaanwijzers gebruik, NOBCO gecertificeerd. Daarnaast ben ik opgeleid door Byron Katie in The Work, ik werk met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Transactionele Analyse, VD (Voice Dialogue) en met kennis van- en een grote fascinatie voor- het brein.
In mijn coaching maak ik naast deze methodes gebruik van stilte en ruimte voor bewustzijn en de veelvoudige perspectieven van het Zelf.
Naast mijn werk als coach en psychosociaal therapeut (io) ontwikkel, schrijf en geef ik trainingen mbt persoonlijke ont-wikkeling.

Ik werk zowel individueel als met relaties. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Vertrouwen en een wederzijdse ‘ja’ is van groot belang in een coachtraject. Klikt het? Dan gaan we op zoek naar jouw/jullie coachvraag en maken we een plan voor een traject. Dit kan uit 5 tot 15 sessies bestaan en is altijd dynamisch. We kunnen dit bijstellen al naar gelang het verloop van het proces. Ook de werkvorm en locatie stemmen we af. Meestal is dit een combinatie van online en offline in Bloemendaal, Bergen of Schoorl.

 

Ook een intensive met overnachting is mogelijk, hierin werk je alleen -of met partner-gedurende 2 dagen intensief aan je eigen proces, los van de waan van de dag.

 

Merle heeft communicatie en filosofie gestudeerd en daarnaast beroepscoach aan de academie voor psychotherapie en ontwikkelt zich tot psychosociaal therapeut. Maar belangrijker dan alle aangeleerde concepten is dat wat voorafgaat aan de conceptuele wereld. Stilte als eeuwige leraar is de essentie, zoals ruimte voorwaardelijk is voor het object.

 

Inspiratiebronnen: Jean Paul, Krishnamurti, Jac O'keefeDavid Bohm, Rupert Spira, Adyashanti, Bayo Akomolafe, Ramana Maharshi, Inge & Rune, mijn moedige grootmoeders.

 

Persoonlijk

'Je kinderen zijn je kinderen niet' van Kahlil Gibran 

"Ik ben naast partner, dochter en zus ook moeder - of 'hoeder'- van 3 kinderen en een schare huis- en tuindieren. 

Naast mijn werk als trainer/coach ontwikkel ik een brein & aandachtsgerichte programma's voor het het onderwijs."

 

Licensed The Work Trainer - opgeleid door Byron Katie

NOBCO gecertificeerd BeroepsCoach

 

IO 2020/2022 ACT - psychosociaal therapeut

 

-There is no suffering without an owner-

Jac O'keefe