Merle Wils

Zelf in Zicht

-There is no suffering without an owner-

Jac O'keefe

Groepswerk: met groepen werk ik voor verschillende opdrachtgevers als (ACT) opleider & trainer. Ik ben erkend docent en kan daarmee BTW-vrij werken.

Individueel: 1 op 1 werk ik als psychosociaal ACT coach en als NOBCO gecertificeerd coach. Een traject is doorgaans opgebouwd uit een combinatie van gesprekken, onderzoek, ervaringsgerichte oefeningen en creativiteit. Ik werk zowel vanuit mijn eigen praktijk -regelmatig in combinatie met bos en duinen- als op locatie. 

 

Ik groeide op in een gezin waar filosofische onderzoek werd gecombineerd met ondernemerschap en hard werken.

Sodalis trainingen startte 45 jaar geleden als bureau voor zelfontwikkeling en teamontwikkeling. Het was een familiebedrijf en voor mij mijn 'basis'.  Al vroeg zette ik mijn eerste stappen in het bedrijf en leerde on the job. Daarnaast experimenteerde ik met verschillende functies in andere industrieën. Hier leerde ik alles over werken onder druk, het samenstellen, motiveren en monitoren van verschillende teams, omgaan met sterke ego structuren en hiërarchie, met macht en onmacht. Ik zag de verleiding én eenzaamheid van leiderschap. De moed en het moeten. 

Op dit moment werk ik met groepen en individueel aan (zelf)ontwikkeling als het gaat om belemmerende denkprocessen en stress. Ik combineer mijn eigen praktijk met een als hoofdopleider voor ACT-gerelateerde beroepsopleidingen aan StressWise Academy, waar wij coaches en psychosociaal therapeuten opleiden  (ACT>acceptance and commitment training/therapy).

Individuele coaching is alleen op woensdagmiddag en vrijdag mogelijk.

 

Filosofie

In mijn Filosofie studie was het de taalfilosoof Ludwig Wittgenstein die mij 'aan' zette. Ik herkende iets dat ik me al jong besefte: 'ik' is een verhaal. Een verhaal = taal. Wat is ik?

We vertellen dit verhaal hardop: ik ben... naam, leeftijd, werk, omstandigheden etc. of we luisteren naar het verhaal van binnen, de continue gedachtenstroom - de innerlijke radio.

Het is juist deze stem die ons afleid, afbrengt van wat we wensen, dromen, het zet ons vast en maakt ons inflexibel en energieloos.

 

Dit ik-besef leidt onherroepelijk tot de vraag: wie ben ik zonder dat verhaal? Dit 'wakker't mijn interesse in zelfonderzoek aan. Díe vraag is leidend in mijn werk als coach, therapeut en trainer en in het leven van alle dag.

 

Opleiding:

Nobco beroepscoach practitioner

ACT psychosociaal therapeut

Professioneel  Trainer/Opleider

Filosofie in Bedrijf

Leiderschap in Luisteren

Onderwijswetenschap

The Work - Byron Katie

Transactionele Analyse

Verlies in Beeld 

Communicatie design 

The dance of the Brush - Sumi E (meditatie op papier)

Lichaamsbewustzijn 

Learning by doing obv Jean Paul Wils

 

Waar vind je mij in mijn meest natuurlijke staat?

Ik hou van ver-dwalen -met mijn gezin of alleen- in Schotland, zoek warmte in Corsica, houd van de met mos bedekte stenen van Noorwegen. Ik struin met het gezin en de honden door rivieren, bewonder uitgesleten hout en stenen. Ik hou van het geluid van stromend water en luisteren naar het geluid van houtvuur. Ik ben regelmatig in stilteretraites maar ben ook fan van een goede cappuccino in een druk cafe - diervriendelijk bereid, dat dan weer wel. Ik zing soms en af en toe ongeremd losgaan op een dansvloer beschouw ik als een vorm van vreugdevolle meditatie.

 

Inspiratiebronnen: Jean Paul Wils,  Alan Watts, Rupert Spira, Adyashanti, Kirshnamurti, Jac O'keefe, Ludwig Wittgenstein, Poëzie, Kunst, Natuur, Bomen, Stenen & Rivieren, Stilte.

O Sodalis Training, Coaching & Opleiding O info@sodalis.nl O +31 6 588 88 060 O