Merle Wils

Zelf in-Zicht

Merle,  gepassioneerd en toegewijd psycho-soof (snijvlak psychologie en filosofie).

Ik geloof in de kracht van individuele veerkracht en transformatie. Dit is in onze natuur ingebed. Ieder mens draagt deze natuur van zelfherstel en veerkracht in zich. Ook als dat tijdelijk niet zo voelt.

Ik werk vanuit nieuwsgierigheid, heb een diep begrip als het gaat om onze gedeelde menselijkheid en  gelijkheid én ben me bewust van de unieke reis die ieder bewandelt.

 

Of je nu worstelt met stress, angst, verlies, of op zoek bent naar meer voldoening en betekenis, ik ben hier om het samen met je te doen. Mijn aanpak is bewust, natuurlijk, speels, ACTiegericht, warm en afgestemd op jou. 


Ik ben hier om een veilige ruimte te bieden waarin jij, inclusief alles wat zich in jou voordoet, dichter bij jezelf kan komen. Zo werken we samen aan bewustwording, inzicht, groei en het ontwikkelen van prACTische vaardigheden en de moed om het leven vol-waardig 'aan' te gaan.

 

Achtergrond

Ik groeide op in een levendig gezin waar filosofisch onderzoek werd gecombineerd met psychologie, ondernemerschap en hard werken. Sodalis trainingen startte 45 jaar geleden als bureau voor zelfontwikkeling en teamontwikkeling (DNB, Allianz, ABNAMRO, Heineken, Alzheimerstichting etc.) en was opleider bij oa. het Europeesch Instituut/de Baak en het IBO. Het hele gezin -en aanhang- zorgde voor het bureau zoals het bureau voor hen zorgde. Sodalis betekent reisgenoot en reist al mijn leven lang met me mee.

 

Naast individuele begeleiding werk ik met groepen/teams aan (zelf)ontwikkeling met de nadruk op het omgaan met belemmerende denkprocessen en stress. Ik combineer mijn eigen praktijk met een rol als opleider voor contextuele beroepsopleidingen in ACT> acceptance and commitment training/therapy. 

 

Daarnaast geef ik regelmatig inspiratiesessies en trainingen binnen diverse profit en non profit instellingen via ACT-true.nl

 

Filosofie

In mijn Filosofie studie was het de taalfilosoof Ludwig Wittgenstein die mij 'aan' zette. Ik herkende iets dat ik me al jong besefte: 'ik' is een verhaal. Een verhaal = taal. RFT (relational framing theory), de onderliggende grondslag van ACT, voegt daar een essentieel stuk aan toe en verklaart de eindeloos associatieve werking van ons even fantastische als problematische brein.
Ook Spinoza en de Zen-gerichte filosofen als Alan Watts, Adyashanti en nonduale leermeesters als Ramana Maharshi en Rupert Spira zijn grote inspiratiebronnen. 

 

 

Opleiding:
Filosofie (VU)
Onderwijswetenschappen (OU)

ACT psychosociaal therapeut (SWA)

Nobco beroepscoach practitioner (NAP)

Professioneel  Trainer/Opleider (Schouten en Nelissen)

Leiderschap in Luisteren (Erasmus)

The Work  (Byron Katie)

Transactionele Analyse (TA academy)

Verlies in Beeld (Land van Rouw)

Rouw en Verlies (SAU) 

Communicatie design 

Lichaamsbewustzijn 

 

Mijn meest natuurlijke staat

Buiten. Ver-dwalen -met mijn gezin of alleen- in Schotland, of warm in Corsica in zijn rivieren, ik houd van de met mos bedekte stenen van Noorwegen. Ik struin met het gezin en de honden door rivieren, bewonder uitgesleten hout en stenen. Ik hou van de elementen, het geluid van stromend water en het geluid van houtvuur. Ik ben regelmatig in stilteretraites maar ben ook fan van een goede cappuccino in een druk cafe - diervriendelijk bereid, dat dan weer wel. Ik kan ook ongeremd losgaan op een dansvloer, dat beschouw ik als een vorm van vreugdevolle meditatie.

 

Inspiratiebronnen: Jean Paul Wils,  Alan Watts, Rupert Spira, Adyashanti, Kirshnamurti, Jac O'keefe, Poëzie, Kunst, Natuur, Bomen, Stenen & Rivieren, Stilte.

O Sodalis Training, Coaching & Opleiding O info@sodalis.nl O +31 6 588 88 060 O