Merle Wils

Zelf-In-Zicht

-There is no suffering without an owner-

Jac O'keefe

Meer dan twintig jaar geleden begon ik bij Sodalis in het trainers- en coachvak. Ik was geïntrigeerd door wat lijden en geluk veroorzaakte in het dagelijks leven. Na mijn studie Communicatie en Filosofie wilde ik zelf de dynamiek van leidinggeven (en nemen) ervaren. Ik werkte gedurende 10 jaar in verschillende commerciële en non-profit organisaties. Zag hoe mensen groeien en welke patronen ze er toe brengen om stil te staan en over hun grenzen te gaan (burnout). Ik keek. Ik leerde. Ik groeide als mens en als coach.

 

Ik leerde de effecten van stress van binnen uit kennen. Kreeg te maken met diepe persoonlijke rouw, Leerde wat het betekent om afscheid te nemen van -en me opnieuw te verbinden met- wie en wat me lief is. Leerde de kracht van Veerkracht kennen. Na dit (beg)rijpingsproces ben ik teruggekeerd naar mijn vak. Nu met een rugzak vol doorleefde ervaring.

Naast mijn eigen innerlijke ontwikkeling, waarin ik met name de oosterse non-duaal georiënteerde filosofie als richtingaanwijzers gebruik, ben ik ACT therapeut en NOBCO gecertificeerd coach. 
In mijn coaching maak ik naast diverse evidence based methodes ruimte voor bewustzijn en de veelvoudige perspectieven van het niet verdeelde zelf.

 

Naast mijn werk als coach en psychosociaal therapeut ontwikkel, schrijf en geef ik trainingen mbt persoonlijke ontwikkeling. Ik werk samen met een sterk netwerk aan krachtige trainers en coaches.

 

Een (online) kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Vertrouwen en een wederzijdse ‘ja’ is van groot belang in een coach/therapie-traject. Een traject bestaat uit 8 tot 15 sessies en eventueel om de 6 tot 8 weken een APK indien wenselijk. Werkvorm en locatie stemmen we af. Meestal is dit een combinatie van online en offline, live op locatie naar keuze - kan in de buurt van de werkplek, of in de praktijk in Bloemendaal en/of Schoorl.

 

Opleiding:

The Work

Learning by doing obv Jean Paul Wils

Communicatie design 

Filosofie 

Nobco beroepscoach 

ACT therapeut 

 

Belangrijker dan alle aangeleerde concepten is dat wat voorafgaat aan de conceptuele wereld. 

 

Inspiratiebronnen: Jean Paul, Krishnamurti, Jac O'keefeDavid Bohm, Rupert Spira, Adyashanti, Bayo Akomolafe, Ramana Maharshi, Inge & Rune, moedige grootmoeders.   

 

Persoonlijk

'Je kinderen zijn je kinderen niet' van Kahlil Gibran 

"Ik ben naast partner, dochter en zus ook moeder - of 'hoeder'- van 3 kinderen en een kudde huis- en tuindieren.  Naast mijn werk als trainer/coach/ACT therapeut ontwikkel ik trainingen op het gebied van menskunde.

 

Licensed The Work Trainer - opgeleid door Byron Katie

NOBCO gecertificeerd Beroeps Coach

IO 2020/2021 ACT - psychosociaal therapeut