What Are You in Service To?

Be not in service to how many people appear (and applaud you),

to the numbers, or to normal measures of success.

Be in service to doing what you are called to do.

Arvis Joen Justi

Merle Damar

Meer dan twintig jaar geleden begon ik bij Sodalis in het trainers- en coachvak. Ik wilde weten wat lijden en geluk veroorzaakte. Niet alleen filosofisch of spiritueel maar juist in het dagelijks leven. Ik wilde zelf ervaren wat de dynamiek van een team, van leiding geven (en nemen) was en werkt gedurende 10 jaar lang in verschillende commerciële en non-profit organisaties. Ik zag hoe mensen groeien en welke patronen ze er toe brengt om stil te staan en over hun grenzen te gaan. Ik keek. Ik leerde. Ik groeide als mens en als coach.

Na dit rijpingsproces ben ik teruggekeerd naar mijn vak. Nu met een rugzak vol doorleefde ervaring.

Ik ben naast mijn eigen innerlijke ontwikkeling, waarin ik met name de oosterse non-duaal georiënteerde filosofie als richtingaanwijzers gebruik, ACT therapeut en ben NOBCO gecertificeerd coach. 
In mijn coaching maak ik naast diverse evidence based methodes ruimte voor bewustzijn en de veelvoudige perspectieven van het zelf.

Naast mijn werk als coach en psychosociaal therapeut ontwikkel, schrijf en geef ik trainingen mbt persoonlijke ontwikkeling. Ik werk samen met een sterk netwerk aan krachtige trainers en coaches.

 

Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Vertrouwen en een wederzijdse ‘ja’ is van groot belang in een coach/therapie-traject. Een traject bestaat uit 5 tot 15 sessies en eventueel om de 6 tot 8 weken een  APK zolang wenselijk. Werkvorm en locatie stemmen we af. Meestal is dit een combinatie van online en offline in Bloemendaal en/of Schoorl.

 

Merle heeft creatieve communicatie en filosofie gestudeerd en daarnaast beroepscoach ontwikkelt zich tot ACT therapeut. 

Belangrijker dan alle aangeleerde concepten is dat wat voorafgaat aan de conceptuele wereld. 

 

Inspiratiebronnen: Jean Paul, Krishnamurti, Jac O'keefeDavid Bohm, Rupert Spira, Adyashanti, Bayo Akomolafe, Ramana Maharshi, Inge & Rune, moedige grootmoeders.  "We zijn geen mensenlijk wezens die een ervaring hebben. We zijn spirit die een mensenlijke ervaring heeft." 

 

Persoonlijk

'Je kinderen zijn je kinderen niet' van Kahlil Gibran 

"Ik ben naast partner, dochter en zus ook moeder - of 'hoeder'- van 3 kinderen en een schare huis- en tuindieren.  Naast mijn werk als trainer/coach/ACT therapeut ontwikkel ik trainingen op het gebied van menskunde.

 

Licensed The Work Trainer - opgeleid door Byron Katie

NOBCO gecertificeerd Beroeps Coach

IO 2020/2022 ACT - psychosociaal therapeut

 

-There is no suffering without an owner-

Jac O'keefe