Wat als je jezelf zou toestaan ​​om te voelen wat je voelt,

zelfs als het pijnlijk is? 

Wat als er ruimte is tussen jou en het denken,

jou en het voelen?

Hoe zou je dan gebruik willen maken van die ruimte?

ACT Therapie

 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het sluit naadloos aan op het programma waar Sodalis de afgelopen 30 jaar aan heeft gewerkt en het is een van de meest krachtige therapieën die wij in het veld zijn tegengekomen. 

ACT moedigt je aan om gedachten en gevoelens te omarmen in plaats van ervoor te vechten, vluchten, schamen of je schuldig te voelen. In het begin lijkt het misschien verwarrend omdat het oude vertrouwde stokpaardje dat ons tot nu toe lijkt te regisseren macht verliest, maar ACT in combinatie met op mindfulness gebaseerde therapie biedt klinisch effectieve behandeling.

 

Medisch/psychische aandoeningen zoals burnout, angst, depressie, stress en verslaving kunnen allemaal profiteren van ACT. Maar ook rouw en relatie-gerelateerde uitdagingen zijn gebaat bij ACT.

ACT bevordert psychologische flexibiliteit en is een vorm van gedragstherapie die mindfulness-vaardigheden combineert met de praktijk van zelfacceptatie en waarden-gericht handelen. Als je ernaar streeft je gedachten en gevoelens te zien zonder ze te willen controleren en gaat zien dat er ruimte is tussen jou en het denken/voelen, ontstaat er ruimte om vanuit bereidheid en toewijding te handelen naar dat wat voor jou waarde-vol.

 

ACT Therapie wordt binnenkort bij Sodalis vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen. Vraag zolang de inschrijving nog niet rond is naar de mogelijkheden voor vergoeding, we bieden hiervoor een gereduceerd tarief dat het deel dat de zorgverzekeraar normaliter vergoed, betaalt.

 

Maak vrijblijven een telefonische afspraak.