Individuele begeleiding (coaching) of psychosociale therapie?

Wat is het verschil?

Individuele begeleiding/coaching

Je maakt zelf stappen maar merkt ook dat je behoefte hebt aan iemand die met je meekijkt naar jouw groeipotentie en belemmeringen. Je wil zogezegd van een 5 naar een 8 (waarom geen 10? Pijn hoort nu eenmaal bij het leven). Je ervaart soms last van klachten  - of wordt vanuit je werkgever uitgedaagd om meer uit jezelf te halen -  en hebt ook kracht daarvoor.  Je ervaart onnodige stress, wil beter met conflict omgaan, wil keuzes maken die er toe doen voor je,  hebt levensvragen of wil weten wat je wilt met je loopbaan.

Je kan je hierdoor weliswaar vermoeid of 'leeg' voelen maar het je zit niet op een ”2”.

Het uitgangspunt bij individuele training is dat je alle talenten in je hebt en dat je ergens wel weet wat waardevol is voor jou, maar dat je er nog onvoldoende gebruik van maakt. Je benut de sessies als een klankbord, facilitator en katalysator, waardoor je kan groeien, jezelf leert kennen, diepgang de ruimte geeft en met meer voldoening kan leven.

 

Wanneer heb je meer baat bij psychosociale therapie?
Je merkt dat je aanloopt tegen psychische problemen en wil hulp bij het verwerken van belemmerende problematiek, diepe rouw, chronische stress of angst en piekerklachten die je dagelijkse functioneren verstoren. Het lukt je moeilijk om zelf stappen te zetten en je merkt dat het thema dat je bezig houdt een veilige haven nodig heeft om te kunnen verwerken.

Je wil toe bewegen naar een gezonde manier van denken en voelen maar weet niet hoe.  Therapie helpt je van een 1 naar een 6.

 

ACT therapie valt onder complementaire zorg.

  • AGB code Sodalis: 90071200
  • AGB code Merle Wils: 90112560
  • Prestatiecode: 24504

 

SODALIS Merle Wils

Therapeuticum Egelantier in Bergen
Psychosociale therapie kan in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Check bij je zorgverzekeraar de voorwaarden. 

 

Koepelorganisatie: NAP

 

Wat is het verschil tussen psychosociale therapie en psychotherapie?

Eenvoudig uitgelegd behandel ik als psychosociaal therapeut tijdelijke problematiek bij mensen die vastlopen en weer veerkracht willen opbouwen. Wanneer je worstelt met bijvoorbeeld piekeren, angsten, depressie, rouw en verlies, stress problematiek, burnout, zingeving  of die in een transitie zitten waarbij inzicht nodig is in niet werkende patronen. De behandeling hiervan wordt doorgaans in de aanvullende verzekering vergoed als jij als cliënt hiervoor verzekerd bent. Dit gaat niet van je eigen risico af.

 

Zwaardere problematieken als ernstige gedrags- of persoonlijkheidsstoornissen, worden behandeld door de gespecialiseerde GZ-psycholoog, psychotherapeut en/of psychiater. Deze worden volledig vergoed. Dit kost wel eerst je eigen risico.